Ik lees de info van Sessy over ECO mode en de posts hier in het forum over de Ecomode, maar kan hier niet uit destilleren wat nu de meest praktische instelling is, behalve de Sessy daadwerkelijk op ECO mode zetten 😂
Ik heb een dynamisch contract bij Vandenbron. En in de mode Dynamisch doet de Sessy precies wat ie moet doen. Duidelijk te volgen in de grafieken.
In ECO mode wil ik ook dat de zonne-energie wordt opgeslagen. Als de zon schijnt, probeer ik gras te maaien, wasje te draaien en brood af te bakken, etc. Als ik daar onverhoopt geen tijd voor hebt, of niet thuis ben, is het efficiënt om die zonne-energie dan in de Sessy op te slaan. Graag zou ik ook zien dat de energie uit de Sessy wordt gebruikt voor mijn stroom verbruik (bijv 's nachts). MAW 'nul op de meter' is ook erg prettig.
Ik zou willen weten hoe de slider 'actieve uren' dan moet worden gezet. Bij voorbaat dank voor het antwoord.
Persoonlijk vind ik 12 uur laden wat erg veel. Ik zou daar niet meer dan 3 of 4 uur van maken.
De instelling van het laadvermogen is dan nog finetuning en waarschijnlijk ook afhankelijk van het seizoen.
(Ik zou als ik jou was ook je emailadres in je screenshot onleesbaar maken)
Groet,
Michiel
Ik heb ze zelf nu op 750W staan (2 stuks dus bij elkaar 1500W) met een maximale laadtijd van 5 uur.
Daarmee laden ze zich nooit vol op het net, maar in combinatie met laden via opgewekte energie overdag, zijn ze op momenten wel vol.
Iron within, Iron without
Bedankt voor jullie antwoorden.
ik heb nog wel een aantal vragen
1. Wat is het aantal laaduren?
2. Wat is de actieve periode?
3 Hoe verhouden deze parameters zich tot elkaar?
alvasf dank voor de antwoorden.
vraag 1 Laaduren Het aantal uren dat de Sessy mag laden. maximaal laad vermogen is 2200 W Om de accu op vol vermogen vol te krijgen zal deze dus 2,5 uur moeten laden. Volvermogen laden geeft het meeste geluid. Op lager vermogen laden duurt het laden langer en zal het laden dus meer uren moeten worden toegestaan
Vraag 2 Je kunt er voor kiezen om de accu gedurende een periode uit te zetten. Er zal in de periode dat de accu uit staat niet worden geladen of ontladen.
vraag 3 hoog vermogen laden = minder uren laden en meer geluid. Minder vermogen laden = langer laden evt in duurdere uren.
Minder werkzame uren = evt missen van goedkoopste uren.
@paulus verkijk je niet op de instellingen die voor een ander werken. Uiteindelijk is het geheel afhankelijk van jouw mogelijke laadtijden en dagelijks verbruik om echt iets uit de ECO modus te kunnen halen.
Ik heb zelf momenteel 1.5kW laden ingesteld staan voor een max van 5 uur. Gezien ik 2 sessy's heb, betekent dat dus dat ik 3kW ga laden op het moment dat de stroomprijs laag is. Echter met al mijn dagelijkse verbruikers (voornamelijk de boiler) ben ik, als ik 's nachts laad, dat vermogen grotendeels rond een uur of 1400 kwijt. Vanaf dat moment moet ik het hebben van de zonneenergie die binnenkomt om de sessy's weer bij te laden. Geen zon betekent voor mij dus dat ik vanaf een uur of 1400 weer "ga betalen".
Niemand kan jou precies zeggen hoe dat voor jou thuis er uit moet zien, tenzij we echt een analyse van jouw verbruik gaan maken.
Iron within, Iron without
@peter dit snijdt hout. Voor zover ik mijn energie verbruik kan overzien, kies ik voor langzaam laden en continue gebruik.
’s ochtends heb ik zon tot 14:00 uur. Mijn zonnenpanelen kijken richting 120’ (tussen OZO en ZO in).
Dat het aantal laaduren de laadstroom bepaalt, wist ik niet. Nergens gelezen.
Daar ik 24/7 koelkast en vriezer, LAN en router, Quooker, luchtverversing en ontvochter aan heb staan, plus ‘s avonds verlichting en tv, kies ik voor een actieve periode van 24 uur.
Wat er gebeurt als de zon schijnt en de goedkope uren zijn actief, weet ik niet. Als de Sessy gaat laden in die situatie, maakt het technisch niet uit waar de stroom vandaan komt (netspanning en/of zonnepanepanelen)
Belangrijk is dat de Sessy alleen tijdens de actieve periode kan ontladen.
@locke helder verhaal ook. Dank je wel. Zie ook mijn antwoord aan Peter.
Laad uren staan op 12
en laadvermogen 1500 Watt
@peter dit snijdt hout. Voor zover ik mijn energie verbruik kan overzien, kies ik voor langzaam laden en continue gebruik.
’s ochtends heb ik zon tot 14:00 uur. Mijn zonnenpanelen kijken richting 120’ (tussen OZO en ZO in).
Dat het aantal laaduren de laadstroom bepaalt, wist ik niet. Nergens gelezen.
Daar ik 24/7 koelkast en vriezer, LAN en router, Quooker, luchtverversing en ontvochter aan heb staan, plus ‘s avonds verlichting en tv, kies ik voor een actieve periode van 24 uur.Wat er gebeurt als de zon schijnt en de goedkope uren zijn actief, weet ik niet. Als de Sessy gaat laden in die situatie, maakt het technisch niet uit waar de stroom vandaan komt (netspanning en/of zonnepanepanelen)
Belangrijk is dat de Sessy alleen tijdens de actieve periode kan ontladen.
Het aantal laaduren bepaald deels de laadstroom, je kunt zowel het aantal uren als het vermogen instellen. Bijvoorbeeld (uitgaande van 1 sessy) als je 1kW invult met een max van 5 uur en de goedkoopste uren zijn van 0 tot 7 uur 's ochtends en er is die dag geen zon, dan laad de Sessy 5 uur lang tijdens dat moment tot een max van 5kW over 5 uur. Daarna laad hij niet meer tot de volgende dag. Als je die instelling aanpast naar 2kW laden met een max van 5 uur, dan zal hij 5kW laden in 2,5 uur. Als je daarna de vaatwasser bijvoorbeeld een uurtje laat draaien gaat dat vermogen van de sessy af, maar daarna kan de sessy nog 2,5 uur laden om tot een totaal van 5 uur te komen.
Als je het schuifknopje "laden buiten de goedkoopste uren" aan zet, dan wordt ook de energie vanuit de zonnepanelen die je anders zou terugleveren, gebruikt om bij te laden.
Iron within, Iron without
@locke Dank je wel voor je bericht. Dat laatste - "laden buiten de goedkoopste uren" - heb ik idd zo ingesteld. Dat was geen onduidelijke functie 😀 Ik zal nog es gaan rekenen, passen en meten, de werking van de Sessy èn de grafiekjes nog eens goed bestuderen 🤔 .