Skip to main content
Sessy Load Balancin...
 
Meldingen
Alles wissen

Sessy Load Balancing als EV aan laden is

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
328 Bekeken
(@hendrick)
Berichten: 1
New Member
Topic starter
 

Ik loop tegen het probleem aan dat als de prijzen laag zijn dat mijn hoofdaansluiting (tibber) aangeeft dat de fase overbelast is wanneer de Sessy en mijn Auto aan het laden zijn. Op dit moment heb ik het laadvermogen van de sessy maar terug gebracht tot 1700 watt. Maar met 5 extra Sessy's later gaat dit een probleem worden.

Iemand enig idee of load balancing ook daadwerkelijk werkt in de dynamisch modes ( en wat het interval is om terug te schakelen )? Anders moet ik zelf met home assistant aan de slag om te voorkomen dat mijn zekeringen er uit vliegen bij laden Sessy's en EV.

H

 
Geplaatst : 13/04/2024 1:52 pm
(@rogmoe)
Berichten: 2
New Member
 

Precies om die reden stuur ik alles aan met HomeAssistant. Thuisbatterij, EV, PV en dynamisch contract... Als je het maximale eruit wilt persen ontkom je daar niet aan. Anders krijg je al snel situaties waarbij de thuisbatterij leeg loopt in je EV, of twee apparaten die beiden in NOM modus werken elkaar de tent uit vechten.

 
Geplaatst : 25/04/2024 9:31 pm
(@faceless)
Berichten: 28
Lid Moderator
 

De bescherming van de hoofdzekering in de dynamische modus komt er waarschijnlijk aan in een van de komende firmwares hopelijk.

 
Geplaatst : 30/04/2024 9:45 pm
Deel: