Skip to main content
Meldingen
Alles wissen

Bijna!

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
237 Bekeken
(@remcohn)
Berichten: 2
Active Member
Topic starter
 

Ik heb zojuist de email van Frank gehad dat het geregeld is, en ik zie inderdaad mn sessys in de Frank app staan.Β 

Ik denk dat ik nog even handmatig de -24cent van morgen mee pak en ze daarna om zet.Β 

Is er bekend of in de 'Sessy Connect' Β modus rekening gehouden word met de ingestelde "Maximale stroom van de hoofdaansluiting" ? Ik heb ze tot nu toe eigenlijk altijd in API mode gehad, en daar word die instelling niet gebruikt, en als je dus niet zelf heel goed op let, blaas je zo je hoofdzekering op.

 
Geplaatst : 30/04/2024 8:55 pm
(@faceless)
Berichten: 28
Lid Moderator
 

De bescherming van de hoofdaansluiting moet met een firmware van Sessy komen. Op dit moment is deze er niet, dus je zult zelf de bescherming moeten regelen.

Dit kun je bijvoorbeeld in je home automation doen door elke minuut even te checken wat je huis verbruik is tov je maximum, het restant kun je verdelen over de Sessy's. Als dat minder is dan 2200, dan kun je de max van de Sessy naar beneden bijstellen. Je huisverbruik is je totale verbruik minus het totaal van de Sessy's.

Voor mij geldt nu bijvoorbeeld, dat mijn huidig verbruik 4,5kWh is volgens de P1, de sessy's laden met 4,2kWh, dus mijn huisverbruik is 300W. Mijn hoofdzekering is 35A (7,1kWh), dus er is 6,8kWh/2 = 3,4 kWh per Sessy beschikbaar. Dus maximum laat ik op 2200W. En stiekum rekening met 32A als hoofdzekering, gewoon voor mijn gemoedsrust πŸ™‚

Optimaal is anders.Β 

 
Geplaatst : 30/04/2024 9:39 pm
Deel: