Skip to main content
48v Poort - Wat zou...
 
Meldingen
Alles wissen

48v Poort - Wat zou je er mee willen en wie heeft er al mee geëxperimenteerd

4 Berichten
3 Gebruikers
3 Reactions
305 Bekeken
(@ruitenvloeiersproeistof)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Zoals de titel al zegt. Ik ben persoonlijk erg benieuwd naar wat de verschillende gebruikstoepassingen zijn voor de 48V poort en met name wie er al mee heeft geëxperimenteerd.

Als CHARGED meeleest zou ik ook graag jullie visie m.b.t. deze poort te weten komen. 

 

 
Geplaatst : 19/03/2024 8:21 pm
Peter
(@peter)
Berichten: 28
Eminent Member
 

Dit is de info die op de site van Sessy te vinden is.

https://www.sessy.nl/vragen/heeft-sessy-een-48v-poort-en-waar-zit-deze/

We krijgen soms vragen over de 48v-poort op onze Sessy batterijen. Inderdaad, elke Sessy batterij is uitgerust met een 48v-poort. Echter, het is belangrijk om te weten dat deze poort momenteel nog in ontwikkeling is en nog niet klaar is voor gebruik.

We zijn hard aan het werk om deze functie volledig te integreren en te optimaliseren. Zodra deze feature volledig is uitgewerkt en getest, zullen we uitgebreide informatie en richtlijnen verstrekken over hoe deze veilig en effectief te gebruiken.

Voor nu adviseren we met klem om geen gebruik te maken van de 48v-poort. Het is een toekomstige functie die nog niet operationeel is.

 
Geplaatst : 20/03/2024 1:42 pm
(@ruitenvloeiersproeistof)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

@peter Dat had ik inderdaad gezien. Maar er is altijd een slag mens die experimenteert ongeacht het advies en ik ben dus benieuwd of iemand dat al gedaan heeft. Daarbij nieuwsgierig naar mogelijkheden (Zoals bijv. off-grid omvormer, of extra kWh accucapaciteit zonder extra omvormer).

 
Geplaatst : 25/03/2024 8:44 pm
(@remy_wegman)
Berichten: 3
Active Member
 

Let er op dat de min van de accu's aan aarde (en dus ook je Nul in huis) is verbonden. 

Verwacht dat je met een 48V naar 230Vac Sinus omvormer wel een en ander in huis aan het draaien kan houden bij een spanningsuitval,

wel moet je een goede schakeling maken waardoor je niet ook de buren ( en de buurt trafo ) van spanning gaat voorzien.

Maar wat zou je in huis perse aan willen hebben, WIFI is leuk, maar kans dat internet ook plat gaat is aanwezig, je koelkast en vriezer zullen de meeste kort durende verstoringen ook wel koud blijven, en kan je wellicht eenvoudiger als het echt moet met een UPS voeden.

Ik kan me de laatste storing hier in de buurt niet meer herinneren, dat zou natuurlijk met de congestie kunnen gaan veranderen, dat zien we dan wel weer.

Max vol is de spanning een kleine 55 Volt DC, er zit nog wat lage spanning op de communicatie poort, een 4vdc, kan van alles zijn, RS485 RS232 Canbus je noemt het maar, heb er geen scope tegen aan gehouden.

RS232 zal haast wel niet want dat is een 1:1 verbinding, en verwacht dat er communicatie met ander BMS is voorzien, RS485 met Modbus is meest waarschijnlijk.

 

Remy

 

 

 
Geplaatst : 03/07/2024 10:58 am
Deel: