Skip to main content
Bedraad ipv Wireles...
 
Meldingen
Alles wissen

Bedraad ipv Wireless

9 Berichten
6 Gebruikers
0 Reactions
416 Bekeken
0
Topic starter

Ik was van plan om na installatie van de Sessy batterij de communicatie tussen meterkast en Sessy om te bouwen van Wifi naar bedraad met UTP bekabeling.

Nu blijkt dat er voor mijn analoge stroommeter een ander kastje is geinstalleerd en deze heeft helaas geen UTP uitgang.
Is dit op een andere manier nog bedraad te maken? Ik wil niet altijd mijn Wifi aan hebben.

Dit onderwerp werd gewijzigd 4 maanden geleden 2 keer door furious
Leoniq Leoniq 03/04/2024 8:58 pm

@furious
Jij gebruikt een CT versie van Sessy. Heb ik ook. Voorlopig geen bedrade mogelijkheid. Had dat ook graag bedraad gezien. Wellicht dat Charged een nieuwe versie hiervan ontwikkeld in de toekomst.

4 antwoorden
0

Of de Sessy wordt compatibel met de P1 splitter van HomeWizard. Die kan worden bekabeld.

faceless 04/04/2024 9:13 pm

@safeman Als hij CT klemmen heeft, dan heeft hij waarschijnlijk geen slimme meter. Daarnaast kan de HomeWizard P1 Meter/Splitter volgens mij ook niet worden aangesloten op een netwerkkabel.

SafeMan SafeMan 05/04/2024 12:11 pm

Je hebt gelijk. De HomeWizard P1 splitter kan niet direct naar Ethernet. Maar als je googled op "P1 to Ethernet" krijg je veel opties die dat wel kunnen.
Persoonlijk zou ik graag de HomeWizard P1 meter kunnen toevoegen aan mijn Sessy systeem en die van Sessy verwijderen. Scheelt weer een apparaat (stroomverbruiker).

0
Topic starter

Ok, maar stel nou mijn Wifi is een maand stuk want servicepersoneelstekorten bij Kpn. Laadt mijn batterij dan wel braaf op?

0

Dag heren, voor zover ik weet zijn beide dongles uitgevoerd met WiFi en met een ethernet poort. In de meterkast zit sinds enige tijd een slimme meter. Ik gebruik de ethernet aansluiting en niet de WiFi; minder configuratie werk en Wifi is idd minder betrouwbaar. In de handleiding is veel aandacht voor de WiFi configuratie en het ethernet wordt slechts genoemd. Ik heb een kort verslag geschreven van de door mij uitgevoerde installatie van de Sessy, extra onderhoud vriendelijke aanpassingen in de aangelegde bekabeling uitgevoerd, maar waarin ook staat beschreven hoe ik de ethernet aansluiting heb gemaakt. Hoe vindt je dongles op je netwerk terug bijvoorbeeld. De Vendor is iig Espressif Inc.

Het is een Word document. ik zie hier even geen mogelijkheid om dit stuk te posten. via e-mail opsturen?  Maar wellicht moet er in de meter kast van Furious nog het eea gebeuren.

Dit bericht is gewijzigd 3 maanden geleden 2 keer door Paulus
furious Topic starter 23/04/2024 2:44 pm

@paulus
Ik heb een meterkast met een draaischijfmeter uit 1962 erin, die wil ik graag zo lang mogelijk houden. Daar zit dus helaas niets digitaals in. Door Charged is er in mijn meterkast een ringkern geinstalleerd om de ader naar Stedin, waarmee het verbruik heen/terug wordt gemeten. Dit wordt geleid naar een Paarse CT meter Verwijderde link
Je Ethernet handleiding is voor de Sessy P1 meter/dongle geschreven neem ik aan.
Mag ik je handleiding lezen?, kan naar furious@zonnet.nl
Geen attachment opties hier op het forum inderdaad. Zou handig zijn voor foto's van dongles etc.

Paulus 26/04/2024 1:26 am

Ik stuur het document naar je op.
Groet Paul.

0

Hi, er zijn op dit moment twee vermogensmeters:

- De Sessy P1 meter, deze heeft een UTP poort

- De Sessy CT meter, deze heeft geen UTP poort

In de CT meter heeft de ethernet phy plaats moeten maken voor een ADC om de spanningen en stromen nauwkeurig en snel te kunnen meten.

Er komt nog een derde mogelijkheid aan waarmee het wel mogelijk is om zonder P1 poort het vermogen te meten èn een bedrade verbinding te maken. Deze meter zal beschikken over een P1 aansluiting en een modbus RS485 aansluiting. Via modbus kan er een in lijn energiemeter uitgelezen worden, bijvoorbeeld de eastron SDM-630.

Deel: