Skip to main content
Uitlezen van slimme...
 
Meldingen
Alles wissen

Uitlezen van slimme meter telegrammen via TCP verbinding op Sessy P1 meter

2 Berichten
3 Gebruikers
0 Reactions
186 Bekeken
0
Topic starter

Graag de mogelijkheid om de slimme meter telegrammen van de Sessy P1 meter via een TCP verbinding uit te lezen (vergelijkbaar met de DSMR-integratie van Home Assistant) te overwegen.

 

Ik heb een specifieke setup waarbij de P1 kabel van mijn meter is aangesloten op een PC. Ik maak gebruik van ser2net om deze seriële verbinding over TCP te 'proxieen'. Dit maakt het mogelijk om de gegevens op afstand te lezen zonder een directe fysieke verbinding met de Sessy P1 meter. Het zou ideaal zijn als jullie software direct op een dergelijke TCP verbinding kan aansluiten, waardoor een losse P1 kabel overbodig wordt.

Dit onderwerp werd gewijzigd 4 maanden geleden door wouzersmit
Twan Vooijs 22/03/2024 4:50 pm

@wouzersmit klinkt als iets voor een raspberry pi en niet voor een Sessy p1 meter 🙂

1 antwoord
0

Dit is zo'n specifieke wens dat ik vermoed dat dit niet geïmplementeerd zal worden. Er zullen denk ik duizend en een meer wensen zijn die hoger op het lijstje staan. De P1 meter is in eerste instantie voor de Sessy gemaakt. Ik denk dat je wens heel simpel te vervullen is met een hele ini mini Pi en een P1 kabel, niet de taak van Sessy. Die, als ze dit ontwikkelen, ook ondersteuning moeten gaan leveren hiervoor op de helpdesk en dit moeten gaan testen en onderhouden bij elke software update. Dat is simpelweg te duur (denk ik).

Deel: