Skip to main content
Tweede sessy op and...
 
Meldingen
Alles wissen

Tweede sessy op andere modus mogelijk ?

5 Berichten
4 Gebruikers
1 Reactions
159 Bekeken
(@rood103)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Ik heb nu een Sessy hangen die onbalans aan het handelen is. Zou het mogelijk zijn om een tweede Sessy erbij te hangen die Nul Op Meter draait ?

Kan ik "naast" mijn huidige Sessy ook een tweede Batterij van een ander merk hangen? (met nul op meter-modus)  of gaan die elkaar "bijten" 

Het is voor nu allemaal nog verzinsels.... voordat ik aan de werkelijkheid ga denken moet er eerst geld zijn...maar moet blijven plannen en wensen toch ?

Rood103

 

 
Geplaatst : 12/06/2024 8:49 pm
Peter
(@peter)
Berichten: 28
Eminent Member
 

Mogelijk of niet, je moet weten wat je wilt hoe kun je op het zelfde moment NOM gebruiken op Sessy 1 en En handelen op Sessy 2

Dit is uiteraard niet mogelijk, de accu die NOM doet probeert je meter op 0 verbruik te houden, De onbalans accu wil zoveel mogelijk stroom in of uit langs je meter laten gaan.

 
Geplaatst : 12/06/2024 8:58 pm
(@robboomsma)
Berichten: 16
Active Member
 

@peter maar de vraag naar een ander merk ernaast is wel interessant.....

 
Geplaatst : 12/06/2024 9:01 pm
SafeMan reageerde
(@rood103)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

@peter  ik snap wat je zegt.... maar... 😊 

 

Mijn huidige sessy hangt tussen de zonnenpanelen en de meterkast (niet te letterlijk nemen)

Als ik een tweede sessy zou ophangen die "alleen maar" aan de meterkast vast zit, dan zou die tweede sessy kunnen gaan onbalans handelen (dus reageren op de impulsen van de kwartiermarkt) en die oorspronkelijke moet er voor zorgen dat hij zich volpompt in de zon en leegloopt in de avond. (dan dus een alternatie NOM)

 

 

 

 
Geplaatst : 12/06/2024 9:12 pm
 DJP
(@djp)
Berichten: 36
Eminent Member
 

@rood103 ja dit is wel mogelijk 😀  je zult dan alleen iets van Home Assistant, Homey of ander domotica systeem moeten gebruiken. Je kunt namelijk het setpoint van de Nul op de meter modus (normaal nul) aanpassen. Ik doe dat automatisch, De Sessy die op de onbalans markt handelt wordt als offset gebruikt bij de nul op de meter modus. Dus stel dat de onbalans Sessy 2000W het net op stuurt dan is het nul op de meter setpoint 2000W. De nul op de meter Sessy zal dan gaan sturen om de slimme meter op 2000W te houden ipv 0. Op deze manier negeer je dus als het ware de Sessy die op de onbalans markt handelt voor je thuis verbruik.

 
Geplaatst : 12/06/2024 9:53 pm
Deel: