Skip to main content
[voorbeeld] Sessy a...
 
Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] [voorbeeld] Sessy advies voor mijn situatie

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
286 Bekeken
(@twanvooijs)
Berichten: 21
Lid Admin
Topic starter
 

[voorbeeld]

Introductie

Primaire doelen en motivatie

Energiegegevens huishouden

Getroffen verduurzamingsmaatregelen

 

Hallo allemaal,

Ik speel met het idee om een Sessy thuisbatterij aan te schaffen en zou graag jullie inzichten en adviezen willen inwinnen. Ik ben niet heel technisch aangelegd, dus alle hulp is welkom!

Introductie
Mijn naam is Joost en samen met mijn gezin woon ik in een vrijstaand huis uit de jaren '80. We hebben de afgelopen jaren wel wat kleine aanpassingen gedaan om het huis te verduurzamen, maar nu willen we graag een grotere stap zetten.

Primaire doelen en motivatie
We willen onze energierekening verlagen en tegelijkertijd minder afhankelijk te zijn van het net. De energieprijzen schommelen nogal en het idee om zelf een deel van onze energie op te kunnen slaan spreekt ons erg aan. Daarnaast vinden we het leuk om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Energiegegevens huishouden
Ons huishouden verbruikt gemiddeld ongeveer 3.500 kWh per jaar. We hebben recent zonnepanelen geïnstalleerd die ongeveer 4.000 kWh per jaar opwekken. Vooral in de zomermaanden produceren we meer dan we verbruiken. We leveren op jaarbasis ongeveer 2500 kWh terug aan het net.

Getroffen verduurzamingsmaatregelen
We hebben dus zonnepanelen en daarnaast hebben we ook de isolatie van het huis verbeterd. Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas en we hebben een zuinige HR-ketel. Er komt ook een airco om de warme dagen iets aangenamer te maken en waarschijnlijk straks een warmtepomp om minder gas te gebruiken.

Omdat we veel terugleveren lijkt een thuisbatterij zoals de Sessy een mooie volgende stap, de afmeting van ongeveer 45 x 50 x 20 cm zou goed passen onder de huidige zonnepaneel omvormer. Misschien zelfs twee stuks, wat denken jullie? Alle tips zijn welkom!

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet,
Joost

Dit onderwerp werd gewijzigd 1 maand geleden 2 keer door Twan Vooijs
 
Geplaatst : 29/04/2024 9:42 pm
Onderwerp trefwoorden
(@twanvooijs)
Berichten: 21
Lid Admin
Topic starter
 

Hallo Joost,

Het klinkt alsof je al goed bezig bent met de verduurzaming van je huis. Een Sessy thuisbatterij kan inderdaad een mooie aanvulling zijn in je huishouden.

De motivatie is erg bepalend voor de wijze waarop je de Sessy wilt inzetten en daarmee ook belangrijk voor de keuze van de juiste hoeveelheid opslagcapaciteit. Als je meer zonne-energie zelf wilt gebruiken dan is èèn Sessy (5 kWh) een leuke toevoeging aan jouw huishouden. Heel veel meer opslagcapaciteit gaat niet heel veer meer helpen bij het onafhankelijker worden. In Nederland hebben we in de zomer meestal te veel zonne-energie en in de winter weer te weinig. Vice versa met het energieverbruik. Daardoor is te veel capaciteit in de zomer altijd vol, en in de winter altijd leeg, elke extra kWh opslag heeft dus een verminderde meeropbrengsten voor jouw huishouden. Daarmee schaf je dus liever te weinig capaciteit aan dan te veel. Zie hiervoor ook bijgevoegd plaatje.

Mocht je de Sessy willen gebruiken voor het handelen op de energiemarkt, wat nu kan op de onbalansmarkt en de day-ahead markt dan heeft elke Sessy een potentieel verdienvermogen. Daarmee is het aantal Sessy's gelimiteerd tot wat past op je aansluiting (en de diepte van je zakken). Het laden en ontladen van de batterij gebeurt op basis van financiële prikkels in de markt. Zakt het financiële rendement op externe markten en wil je terug schakelen naar het optimaliseren van je huishouden, dan heb je mogelijk wel iets meer capaciteit staan dan jouw huishouden nodig heeft. Maak daarom een goede afweging tussen jouw motivatie, de manier waarop je het systeem wilt inzetten en de risico's die je aan wilt gaan.

Meer over de verschillende gebruiksvormen van Sessy en waar die op inspelen lees je hier:

https://www.sessy.nl/hoe-gebruik-ik-mijn-sessy-thuisbatterij/

Hier nog wat achtergrondinformatie over op dit moment energiemarkten waar ingespeeld op kan worden met batterijen:

https://www.sessy.nl/verdienmodellen-van-een-thuisbatterij/

Succes met je keuze!

Met vriendelijke groet,

Twan

Dit bericht is gewijzigd 1 maand geleden 3 keer door Twan Vooijs
 
Geplaatst : 29/04/2024 11:02 pm
Deel: