Skip to main content
Eerste troubles, op...
 
Meldingen
Alles wissen

Eerste troubles, opvallende dingen en irritaties

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
145 Bekeken
0
Topic starter

Mijn Sessy is geplaatst en aangesloten, veel eerder dan verwacht, pluim daarvoor!

 

Maar ik loop al wel tegen dingen aan. Sommige enkel ongemak, sommige zullen vast nog wel gefixt worden.

 

Ik draai nul op meter modus.

Wat me negatief opvalt is hoe enorm traag de Sessy reageert op bepaalde gebeurtenissen. Het duurt 16(!!!) minuten voordat de Sessy gaat werken nadat de groep stroomloos is geweest. Het duurt geregeld 2-5 minuten voordat Sessy vanuit standby doorkrijgt dat er veel (>1000W) wordt teruggeleverd en dat -ie moet gaan laden. Omgekeerd is dat niet zo, als er ineens een forse stroomvraag is (magnetron, wasmachine) dan is Sessy al binnen 15-30 seconden aan het leveren, maar bij PV opwek kan het verbazend lang duren totdat -ie wakker wordt.

Sessy honoreert sommige ingestelde waarden niet correct; Ik ken mijn idle verbruik, dat is nimmer onder de 400w, gemiddeld zo'n 450-500w. Maar wanneer ik 'minimaal vermogen' instel op 375w gebeurt er helemaal niets. Ik heb 'm een kwartier geleden ingesteld op 298w, en nog steeds gebeurt er niets. Sessy staat te wachten in "SYSTEM_STATE_STANDBY", maar waarop dan? Het is nu niet duidelijk of hij 20 minuten nodig heeft om de change op te merken, of dat hij vindt dat hij niet hoeft te leveren. Vandaag heeft -ie van 20:15 tot 22:10 duimen zitten draaien terwijl hij had moeten leveren. Dat voelt niet helemaal goed.

Och, het zijn maar vroege observaties, en ik zal gaandeweg de nukken en eigenaardigheden wel leren kennen. Maar dit zijn mijn eerste bevindingen.

Misschien is er wel iets defect. Het ding wil zich namelijk ook absoluut niet in de portal melden. Daarvoor heb ik een mail gestuurd.

Mvg,

Maarten

Tuxxie Topic starter 02/06/2024 10:52 pm

Argh, dat nou al de tweede keer dat het forum mijn tekst opeet. Dat je iets wilt wijzigen, tekst toevoegt, en als je dan "bewaar" klikt zegt het forum "jammer, tijd is verstreken" en foetsie is je tekst.

Nou dan maar zo:
Wat me ook negatief opvalt is de behuizing. Er zitten nagenoeg geen ventilatieroosters in, en het enige rooster dat er zit zit aan de achterkant waar het nergens heen kan behalve naar onderen, iets wat warmte nu juist niet van nature doet. Zo vraag je mijns inziens om warmteproblemen. Ook ben ik 'ns gaan voelen bij de Sessy als de ventilator op stand vijf staat te draaien. Er is dan nergens enige luchtstroom te bemerken. Wel is de kast dan handwarm, maar geen luchtstroom te voelen. Ik denk dat dit veel beter had gekund, met potentieel betere koeling en minder herrie tot gevolg...

DJP 03/06/2024 7:32 pm

@tuxxie in de Nul Op de Meter regeling is een dempingsfactor van 0.3 ingebouwd. Als je 375W heb ingevoerd zul je dus iets van 1250W verbruik moeten hebben om de Sessy aan het werk te krijgen. Als de Sessy eenmaal aan het werk is telt de dempingsfactor niet meer mee en geld dan de 375W als minimum, daaronder zal de Sessy weer uitgaan.

Ik zou dus de minimale waarde op iets van 100W zetten.

Tuxxie Topic starter 03/06/2024 8:31 pm

@DJP Oke, dank, dat verklaart dat gedrag! Lijkt me alleen niet een ideale situatie, 'm op 100 watt instellen, want dan zou de Sessy ook nog draaien in een werkingsgebied waar de efficiency heel slecht is. Maar dat zal in mijn geval niet aan de orde zijn, mijn idle verbruik is een stuk hoger dan 100 watt. In de koude maanden zelfs nog hoger, want dan komt de WP(airco) er ook nog bovenop.

Deel: