Skip to main content
Na plaatsen Sessy s...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] Na plaatsen Sessy start Solis omvormer niet meer

6 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
88 Bekeken
0
Topic starter

In heb mijn eerste Sessy geïnstalleerd, maar Solis inverter (model Solis-3P4K-4G) geeft nu code OV-G-V01, ofwel "Grid Over Voltage". De spanning is dus te hoog geworden. En het is vandaag zelfs behoorlijk bewolkt... Moet dus aan mijn set up liggen. Wat doe ik hier aan?

jervissc Topic starter 01/06/2024 6:54 pm

Ik denk dat de bekabeling te licht is. Zonder Sessy met een iets langere kabel dan voorheen, krijg ik dezelfde error...

1 antwoord
0

Heb je de Solis op de Sessy aangesloten via de PV klemmen? Geeft de omvormer gelijk die melding of pas na het leveren van energie? 

jervissc Topic starter 03/06/2024 5:59 pm

@djp dank je voor je antwoord. De Solis is via de vijfpolige stekker aangesloten, is dat de pv klem? De omvormer gaat van No Grid, direct naar Grid Over Voltage, dus zonder leveren.

DJP 03/06/2024 7:18 pm

Werkt de Sessy wel normaal? Heb je eventueel Home Assistant, Homey of de myhomebattery app geïnstalleerd? Hier zou je namelijk de spanning kunnen nakijken. Dit moet normaal rond de 230V liggen. Als dit zo is dan zit er in de aansluiting van de Solis iets niet goed, misschien ergens een fase en nul verdraaid?

jervissc Topic starter 08/06/2024 10:32 am

@djp dank je weer. Installateur had inderdaad in de aansluiting van de Solis iets niet goed gedaan. Alles draait nu als een zonnetje... pun intended 😁

Deel: