Skip to main content
Beste Sessy ivm bra...
 
Meldingen
Alles wissen

Beste Sessy ivm brandveiligheid

5 Berichten
4 Gebruikers
0 Reactions
232 Bekeken
(@ray71)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Hoi,

Nieuw op dit forum dus ik hoop dat ik geen domme vragen stel.

Ik overweeg een Sessy in combinatie met wat zonnepanelen en een home automation systeem.

In mijn huis heb ik een meterkast en een paar plekken die je zou aan kunnen duiden als technische ruimte / zolder.

Wat ik me af vroeg is wat de beste plek zou zij  voor een Sessy. In mijn meterkast zouden er waarschijnlijk wel een of twee passen (in eerste instantie ga ik denk ik voor 1 unit).

Dus dat zou een redelijk logische plek zijn.

Een van de dingen die ik me echter af vroeg is hoe het zit met de brandveiligheid van een Sessie en wat in dat opzicht de beste plek zou kunnen zijn.

Natuurlijk ga ik er van uit dat een Sessie niet spontaan in brand vliegt maar desalniettemin kan ik me voorstellen dat de ene plek geschikter is dan de andere (je hangt hem vermoedelijk niet op een kinderkamer).

Dingen waar ik aan denk is bv de hoeveelheid vrije ruimte om een Sessy en het al dan niet instaleren van een brandmelder in de buurt van je Sessy.

Ook benieuwd wat voor maatregelen en in een Sessy zelf al genomen zijn t.a.v. brandveiligheid.

Zijn er mensen die hier meer van weten / tips hebben.

Groeten

Remi

 

 
Geplaatst : 10/06/2024 12:52 pm
(@ray71)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

kleine toevoeging, vanzelfsprekend gaat het om de beste plek niet om de beste Sessy (niet helemaal duidelijk hoe ik de titel achteraf nog aan kan passen)

 
Geplaatst : 10/06/2024 1:08 pm
Peter
(@peter)
Berichten: 28
Eminent Member
 

Hi Remi,

Sessy is een volgens de geldende regels gekeurd product ook kwa brand veiligheid. daar hoef je dus geen zorgen over te maken mits vakkundig geïnstalleerd.

Wel kan er enig geluid productie zijn bij hoge vermogens. Daar moet je rekening mee houden bij de plaatsing. Rondom de Sessy moet ook vrije ruimte zijn i.v.m. ventilatie, daarom lijkt me een meterkast dus minder geschikt. Sessy zelf geeft aan dat plaatsing dicht bij de PV omvormer het meest handig is, omdat hier ook al de juiste stroomkabel ligt.

Wil je toch een andere plaats, houd er dan rekening mee dat er tussen de meterkast en de Sessy een geschikte stroomkabel verbinding moet zijn, omdat de Sessy een eigen groep in de meterkast dient te hebben.

Samengevat,

Ventilatie, geluid en de juiste stroomvoorziening.

 
Geplaatst : 10/06/2024 1:16 pm
SafeMan
(@safeman)
Berichten: 36
Trusted Member
 

Hallo Remi,

De LFP techniek (Lithium ion IJzer Fosfaat) in de Sessy is al een van de veiligste accu technieken op dit moment. Veel veiliger dan de Lithium ion MNC techniek (Mangaan Nikkel Kobalt) die in vele EV's zit. Die laatste wil ik echt niet in huis hebben.

De omvormer en inverter zijn zo ingesteld dat warmteontwikkeling tot een veilig niveau beperkt blijft. Bovendien zit er een brandblusser (aerosolen) in, die bij oververhitting blust. Het is altijd verstandig om een optische rookmelder bij de Sessy te plaatsen. De Sessy buiten de woning te plaatsen verdient de voorkeur. Wel vorstvrij ophangen omdat een LFP batterij opladen bij vorst niet gaat. Succes. Verder staat op de website veel informatie. Groet,

Dit bericht is gewijzigd 1 maand geleden door SafeMan
 
Geplaatst : 10/06/2024 1:20 pm
(@robboomsma)
Berichten: 16
Active Member
 

@ray71 Let op de geluidsproduktie. Ik vind die op hoog vermogen best aanzienlijk (ventilator). Je kunt een lager vermogen instellen (laden en ontladen) maar goed, wil je dat?

 
Geplaatst : 10/06/2024 2:12 pm
Deel: