Skip to main content
Meldingen
Alles wissen

Warmteafgifte?

7 Berichten
4 Gebruikers
0 Reactions
290 Bekeken
(@tuxxie)
Berichten: 8
Active Member
Topic starter
 

Hoi, ik wil mijn Sessy in de meterkast plaatsen, dit is een trapkast. Zijn er andere leden die hun Sessy in zo'n gesloten kast hebben staan? Zo ja, hoe gaat het met de warmteontwikkeling daar? Ik wil NoM of Eco mode draaien, en wil ook niet teveel herrie, dus zal de max. toegestane levels wel laag zetten, maar toch... kan ik problemen verwachten? Ik zou op zich een luchtkanaal van de meterkast naar het dak kunnen realiseren met het nodige breekwerk, maar tweerichtingsverkeer zal vrijwel niet gaan. En lucht aan- of afvoer naar de (woon-)kamer is vrij ongewenst omdat dan ook de herrie meekomt.

Hij is nog niet geleverd, dus in theorie heb ik nog alternatieve locaties. In de praktijk zal dat tegenvallen, ik wil toch zowel een (redelijk) stille woonkamer als slaapkamer. Een zolder, kelder of logeerkamer heb ik niet. Verder enkel een onverwarmde schuur.

 
Geplaatst : 04/05/2024 8:11 pm
 DJP
(@djp)
Berichten: 36
Eminent Member
 

Hier hangen twee Sessy’s in de garage, in de garage hangt wel een verwarming maar deze is afgelopen jaren niet aan geweest. Het dak van de garage is wel (iets) geïsoleerd. Wat belangrijk wel belangrijk is dat het droog is in de garage. 

 
Geplaatst : 04/05/2024 9:29 pm
(@tuxxie)
Berichten: 8
Active Member
Topic starter
 

@djp Ik overweeg de schuur eigenlijk niet serieus, ik noemde 'm voor de volledigheid. Het is daar erg stoffig want er wordt aan houtbewerking gedaan. Het lekt daar niet maar kan wel erg vochtig zijn. Nog belangrijker is dat er dan een extra groep heen moet, en dat zou behoorlijk veel ellende geven qua breekwerk. Op de bestaande groep zitten de machines (zaagtafel, compressor, etc) en ook mijn airco-warmtepomp al.

 
Geplaatst : 05/05/2024 3:10 am
pibri
(@pibri)
Berichten: 4
New Member
 

Ik zou de Sessy niet in een te kleine niet geventileerde ruimte hangen. Aan de andere kant denk ik dat in een trapkast, dus begane grond ga ik van uit, de warmte opbouw minder is als bijv op een zolder in de zomer. Ik heb er twee in de garage hangen, waar het redelijk koel is, maar bij vollast moeten de omvormers best wel wat warmte kwijt. Garage temp 15 gr. resulteert in een temp van 33 graden linker bovenkant vd Sessy's, boven de ventilatoren. Bij vollast. 

 
Geplaatst : 06/05/2024 8:56 pm
(@tuxxie)
Berichten: 8
Active Member
Topic starter
 

@pibri Ja, ik twijfel ook... De trapkast heeft wel wat oppervlakken die warmte kunnen afvoeren, zo is de vloer totaal ongeisoleerd: kale gemetselde bakstenen vloer en ook de woningscheidende muur kan wel wat kwijt. Anderzijds staat er ook al wat in: de Solaredge omvormer, wat routers en switches en een heel grote 3kVA UPS.  Ik ga er wel in met een 'can do' mentaliteit, oftewel ik ga alles doen wat nodig is. Ook zal ik de single Sessy liefst nooit op vollast laten draaien. Maar het is jammer dat er geen thermische gegevens bekend zijn.

Ik zit niet alleen te denken over eventueel luchtcirculatie, maar ook is een soort rudimentaire warmtewisselaar wellicht mogelijk. Ik denk dan aan metalen buizen die warmte uit die ruimte kunnen geleiden naar de rest van het huis. Maar het is allemaal nog totaal onzeker nu...

 
Geplaatst : 08/05/2024 1:02 pm
(@tuxxie)
Berichten: 8
Active Member
Topic starter
 

Ik las net iets over zelfbouw heat pipes. Dat is misschien wel een leuk project.

 
Geplaatst : 08/05/2024 2:31 pm
Peter
(@peter)
Berichten: 28
Eminent Member
 

Jullie hebben volkomen gelijk er kan best wat warmte van de accu afkomen als die volle kracht staat te laden / ontladen. 

Met een simpele huiskamer ventilator (40W stroom verbruik) haal je alle warmte bij de Sessy's weg. 

Zelf heb ik deze ventilator op een slim stopcontact gezet en laat deze alleen draaien als de sessy meer dan 1250w laad, de kasten van de accu's worden nooit erg warm en de ventitor draait

 
Geplaatst : 08/05/2024 9:50 pm
Deel: