Skip to main content
reparatie, onderdel...
 
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] reparatie, onderdelen

2 Berichten
2 Gebruikers
2 Reactions
377 Bekeken
(@valentijn)
Berichten: 1
New Member
Topic starter
 

Behalve de technische specificaties en het open protocol, is er nog een factor die me belangrijk lijkt: de repareerbaarheid. Want als over tien jaar de omvormer aan vervanging toe is, kan ik dat dan zelf? Hier wat vragen, min of meer willekeurig:

  • Kan ik de Sessie gemakkelijk openmaken? (Schroeven of Lijm, plastic klikverbinding?)
  • Zijn de elektronische schema's beschikbaar? Ook van de omvormer? Is de omvormer repareerbaar? (bijv: vervangbare MOSFETs, specs daarvan openbaar)
  • Zijn de overige onderdelen modulair aangesloten?
  • Hebben de batterijen een standaardformaat? Kan ik losse batterijen kopen? Kan ik die kopen bij een andere partij dan Sessy? ("Of is het een batterypack met een NFC-chip?" - nee dat zal wel niet, maar ik probeer het andere uiterste van het spectrum maar aan te geven)
  • Kan ik een nieuwe printplaat bestellen bij Sessy? En is dat dan voor een "redelijke prijs"? Of doet Sessy daar nu nog geen uitspraken over?

Of kan ik de Sessy straks alleen maar opsturen?

Disclaimer: ik begrijp uiteraard dat een thuisbatterij geen speelgoed is en dat Sessy niet de verantwoording wil nemen voor ondeskundig gerepareerde Sessys. Helaas is dat tegenwoordig vaak een smoesje om maar helemaal geen reparaties toe te staan (... 🍎 is daar het bekendste voorbeeld van).

 
Geplaatst : 20/03/2024 1:16 pm
PimDoos reageerde
(@paulus)
Berichten: 10
Active Member
 

Hm ik heb zelf een SSD in mijn Mac mini gezet en geheugen uitgebreid. Dat is een secuur klusje, vanwege de compactheid, maar wordt niet onmogelijk gemaakt door Apple. iPhones is andere tak van sport.

Verder zijn onderhoudbaarheid en reparabel-zijn hele goede eigenschappen van een duurzaam product.

Maar hoever ga je daarin? Wie zijn echt in staat om met, wellicht speciale, gereedschappen onderdelen te verwijderen en te vervangen in een Sessy? Ik vond het al prima dat ik hem zelf kon aansluiten en in bedrijf nemen. Scheelde al gauw zo'n 200 tot 300 euro's.

 
Geplaatst : 04/04/2024 4:43 pm
Peter reageerde
Deel: