Skip to main content
Sessy voor 3 fase h...
 
Meldingen
Alles wissen

Sessy voor 3 fase huis

6 Berichten
4 Gebruikers
0 Reactions
437 Bekeken
Pelikano
(@pelikano)
Berichten: 3
Active Member
Topic starter
 

Wij hebben 3 fase, wat ik begrijp is dat sessie 1 fase bedient. Heb ik dan 3 sessy batterij nodig m 3 fase te bedienen of is er ook een 3 fase omvormer? 

 
Geplaatst : 02/04/2024 9:27 am
Peter
(@peter)
Berichten: 28
Eminent Member
 

Nee hoor je hebt geen 3 fase accuomvormer nodig,

Alles in huis werkt op 1 fase, alleen een (zware) laadpaal of een grote zonnepaneel installatie worden op 3 fase's aangesloten

1 Sessy kan gewoon worden aangesloten op 1fase.

Dit bericht is gewijzigd 3 maanden geleden door Peter
 
Geplaatst : 02/04/2024 10:53 am
Pelikano
(@pelikano)
Berichten: 3
Active Member
Topic starter
 

ik snap het niet, hoe levert 1 Sessy aangesloten op L1 fasedan stroom aan mijn fase L2 en L3? Als Sessy alleen stroom levert aan L1 en mijn verbruik is vanaf L2, dan lever je terug op L1 maar verbruik je op L2. Maar ik wil niet terugleveren maar stroom gebruiken vanuit mijn thuisaccu maar die is bezig terug te leveren tegen een lager tarief dan ik moet betalen. Of is mijn meter zo slim dat die dat verrekend? 

 

 
Geplaatst : 02/04/2024 5:19 pm
(@faceless)
Berichten: 28
Lid Moderator
 

Het is een slimme meter 🙂 dit wordt inderdaad verrekend op de slimme meter. In de volksmond tegenwoordig sommeren genoemd.

 

 De meter ‘telt’ uitsluiten wat er in totaal naar het grid gaat en in totaal van het grid wordt afgenomen.

 Dat betekent ook dat deze telwerken nooit tegelijk optellen.

 
Geplaatst : 02/04/2024 6:09 pm
Pelikano
(@pelikano)
Berichten: 3
Active Member
Topic starter
 

Okay, dus de meterwaarden worden tegen elkaar weggestreept in de meter zelf want je kunt nooit leveren en afnemen tegelijk. Dus dan wordt het de afname van L1+L2+L3 minus terugleveren L1+L2+L3. Dus vanuit technisch perspectief levert je thuisaccu feitelijk terug aan L1 en neem je stroom af van L2 maar omdat de meter dat verrekent, is het administratief nul. Je veroorzaakt dan wel een extra onbalans in het net van de wijk. Immers, je leveert via L1 wat weer ergens gebruikt moet worden en je trekt uit L2 weer stroom dat elders opgewekt moet worden.  

Dus het beste hang je de Sessy aan de fase waarvan je weet dat die de meeste stroom vraagt in de dure uren. Het voordeel daarvan is dat de stroom verbruikt wordt en niet eerst geleverd wordt en via de andere fase opgenomen. En hierdoor veroorzaak je de minste onbalans in het net. 

De meeste mensen zal het een zorg zijn maar als je wijk een paar keer per maand in het donker zit, kun je met zn allen daar rekening mee houden als je overschakelt op thuisaccu's. 

 
Geplaatst : 02/04/2024 7:47 pm
(@paulus)
Berichten: 10
Active Member
 

@pelikano een andere benadering is om de Sessy accu aan te sluiten op éën fase, van je 3 fasen huisaansluiting, waar apparatuur zit die altijd stroom trekt. Koelkast, vrieskist, lan apparatuur, e.d. Vereist een inventarisatie van je meterkast wat zit waar. 
Ik heb een dynamisch kontrakt en de vaatwasser en/of wasmachine zet ik aan op de goedkoopste uren. Veelal kan de droger er na nog meeliften op de wat minder lage prijzen

 
Geplaatst : 11/04/2024 7:59 am
Deel: