Skip to main content
Wat is de handigste...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is de handigste/ beste opstelling voor de Sessy's met de wetenschap van de zonnepanelen op fase 3

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
496 Bekeken
(@claudiobooij)
Berichten: 2
New Member
Topic starter
 

Ik heb sinds kort 3 Sessy's dus je zou verwachten op elke fase 1 Sessy, echter mijn 16+3 zonnepanelen zitten op fase 3 ( dagopbrengst maximaal 30 kWh )

Het meest logische lijkt nu toch om 2 Sessy's op dezelfde fase als de zonnepanelen te zetten zodat er maximaal nog voor de meter wordt verwerkt en de Sessy's zoveel mogelijk worden geladen met de zonnestroom. Fase 3 heeft ook bijvoorbeeld wasmachine/droger groepen.

momenteel ( Sessy's hangen 2x aan fase 1 en 1x aan fase 2) zie je relatief veel teruglevering vanuit de zonnepanelen naar het net en tegelijkertijd het afnemen van stroom op de andere fases.

Deze week worden de fase aansluitingen aangepast ( mijn fout, fase 1 en fase 3 verwisseld in de communicatie.......) en vanaf 1 Mei stap ik over naar Frank energie en stel ik de Sessy's in op deze laad policy.

wat is de handigste/ beste opstelling voor de Sessy's met de wetenschap van de zonnepanelen op fase 3? 2 op fase 3 en 1 op een andere fase waar relatief veel huishoudelijke apparatuur aan hangt?

 
Geplaatst : 25/03/2024 11:38 am
(@frank)
Berichten: 6
Active Member
 

Tenzij je tegen de maximale belasting per fase aan loopt, maakt het financieel niet uit welke fase je gebruikt. De slimme meter verrekend intern, je hebt administratief dus nooit tegelijkertijd afname en teruglevering.

 
Geplaatst : 29/03/2024 10:33 pm
Deel: